Afgelopen maanden hebben we door COVID-19 een andere manier van werken leren kennen. Naast het thuiswerken moesten veel bedrijven leren hoe we online met elkaar in verbinding konden blijven. Van offline naar online, het gebeurt overal en geen sector ontkomt eraan. Ook op het gebied van evenementenorganisatie is er veel veranderd. Hoe kun je in deze roerige tijden nu je evenement voor grotere groepen door laten gaan? Door het beste van beide werelden te combineren, online en offline. Wij vertellen je graag de mogelijkheden van Hybride Evenementen bij Lumen Hotel & Events.

Wat is het?
Een Hybride Evenement een combinatie van een evenement met publiek in de zaal en publiek op afstand. Omdat er ook deelnemers in de zaal zitten geeft dit een persoonlijk component aan de livestream waardoor de krachten van offline en online worden samengesmolten in één evenement.

Lumen Hotel & Events is de perfecte locatie voor een hybride evenement. We nemen op en zenden online uit met een livestream, dit kan zowel naar de mensen die thuiswerken als bijvoorbeeld naar één van onze andere ruimtes. Iedereen met toegang tot internet kan vanaf de eigen smartphone, laptop of tablet betrokken blijven. Waar ze ook zijn… thuis of op een hoofdkantoor aan de andere kant van de wereld.

Er zijn tal van manieren om een hybride evenement te organiseren. Verderop in deze blog lichten we verschillende ideeën uit die je kunt gebruiken wanneer je een evenement, bijeenkomst of training moet organiseren. Maar eerst…

Waarom zijn hybride events waardevol?
Wat wij als organisatie de afgelopen maanden rondom covid-19 hebben gemerkt is, hoewel virtuele evenementen zeker hun voordelen hebben, live-ontmoetingen altijd een belangrijk onderdeel zijn van een bijeenkomst. De waarde van het ‘elkaar-in-de-ogen-kunnen-kijken’ staat bij veel van onze opdrachtgevers hoog in het vaandel. Maar omdat we als evenementenlocatie nog een beperkt aantal personen per ruimte kunnen ontvangen, is creatief omdenken van groot belang:

  • Idee 1: Livestreamen naar thuiswerkers inclusief deelnemers op locatie
    Je ontvangt een gedeelte van de gasten fysiek bij ons op locatie terwijl de overige gasten thuis laat inloggen om interactief mee te doen aan het evenement. Tijdens het event geef je naast de mensen in de zaal, ook de virtuele kijker de mogelijkheid om (live) vragen te stellen en interactief mee te doen. Denk bijvoorbeeld aan polls en quizzen.
  • Idee 2: Livestreamen naar andere ruimte binnen Lumen Hotel & Events.
    Zou je toch graag elke deelnemer de gelegenheid willen geven om fysiek aanwezig te kunnen zijn? Dan kan! Door de verschillende ruimtes binnen Lumen Hotel & Events aan elkaar te koppelen doormiddel van een livestream. Daarnaast is het ook mogelijk om beelden en bijvoorbeeld vragen terug te zenden naar de ruimte waar de livestream wordt opgenomen. Een goede oplossing om alsnog de doelgroep te bereiken.

Bijkomend voordeel is dat er opnames gemaakt kunnen worden van het evenement om zo je deelnemers de kans te geven om alles nog eens rustig na te kijken. Maar je kunt ook nieuwe gebruikers in je doelgroep bereiken door bijvoorbeeld de presentatie online aan te bieden.

Onze Hybride mogelijkheden zijn, net als onze reguliere offertes, volledig op maat gemaakt afhankelijk van de wensen en doelen. De hybride events zijn in al onze zalen mogelijk, je kunt kiezen voor één zaal of meerdere ruimtes gecombineerd. Naast onze technische adviezen denken we graag mee over catering, aankleding van de ruimtes en de communicatie naar de gasten… waar ze zich dan ook ter wereld bevinden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Bekijk hier de verschillende mogelijkheden voor online en hybride pakketten.

Op de hoogte blijven?

    Ik wil me graag inschrijven voor