Souschef Patrick is al vier jaar werkzaam in de keuken van ons Bluefinger Restaurant. We vroegen hem over zijn ‘favorites’ en zijn beste tips en tricks voor in de keuken. Je leest het in onderstaand interview.

Wat is je favoriete gerecht allertijden?

“Zo, lastige vraag.. hier moet ik even goed over nadenken. Ik vind zo veel gerechten lekker, als het maar goed is klaargemaakt.
Bijvoorbeeld zelfgemaakte spareribs die zo van het bot af vallen. Of een heerlijke chilli con carne.”

Wat is je favoriete gerecht van de huidige kaart van Bluefinger? 

“Mijn favoriete gerecht van de huidige a la carte kaart is de Makreel & Tomaat.
De tomaatjes die we daarbij serveren zijn echt heerlijk en de smaak van de tomaat combineert super met de smaken van basilicum en makreel. ”

Wat vind je het leukste gerecht om klaar te maken.

“Ik vind heel veel gerechten leuk om te maken maar ik vind het leuk om tijdens mijn werk-avond aan de warme kant te staan.”

Wat heb je standaard thuis in de koelkast liggen

“Ik werk vijf dagen per week hier in de keuken, dan eet ik hier ook en de andere dagen eet ik vaak niet thuis dus mijn koelkast is 9 van de 10 keer dat ik hem open trek vrij leeg. Maar er ligt altijd in ieder geval een flesje water in.”

Wat is je favoriete drankje

“Ik kan echt genieten van een goede rode wijn, een stevige pinot noir bijvoorbeeld.” 

Heb je een favoriete familierecept

“Haha nee, die heb ik niet! Ik ben juist gaan koken omdat mijn moeder niet zo’n held in de keuken is.
..en nu maar hopen dat ze dit niet leest.”

Favoriete ingrediënt allertijden

“Chocolade. Chocolade kan met veel gerechten gecombineerd worden – hartig, zoet, vis en vlees.” 

Guilty pleasure

“Daar is ie weer: Chocolade. En alle soorten nougat. En.. paprika chips van Croky is ook favoriet.”

Wat is je Favoriete (budget) kitchen tool

“Een prikkertje om de garingen van vlees, vis en groenten te meten. Dit kan trouwens ook gewoon met een rechtgebogen paperclip.”

Dit koop ik altijd kant-en-klaar

“Als ik thuis een pasta maak dan koop ik de pasta vaak kant-en-klaar. Ik heb er thuis vaak geen tijd voor, en geen zin in, om een verse pasta te maken.”

Als ik de rest van mijn leven nog maar van één keuken mocht eten

“Dan kies ik voor de Cajun keuken. Lekkere chilli con carne bijvoorbeeld.”

Het raarste gerecht dat ik ooit gegeten heb

“In Vietnam heb ik ooit slang gegeten. Geen aanrader qua smaak  en structuur trouwens. Om het weg te spoelen nam ik een slok van de brandewijn. Minpunt was dat deze ook gemaakt was van Cobraslang en dus ook te vies om te drinken.” 

Mijn favoriete restaurant is

“Een van de allerbeste restaurants ter wereld vind ik Geranium in Kopenhagen. Geranium is een Deens gastronomisch restaurant, gelegen in Parken in het centrum van Kopenhagen. Ik heb er een keer gegeten en dat was fantastisch!”

Never again – wat zou je nooit meer eten

“Die slang uit Vietnam sla ik even over. Daarnaast zou ik ook nooit een gerecht als hond eten bijvoorbeeld.”

Als ik geen zin heb om te koken dan eet ik

“Van alles.”

De beste tip die ik kan geven

“Wat je leert uit de boeken en de praktijk is een wereld van verschil. Heel belangrijk in het koken is proeven, proeven, proeven. Op smaak koken is de basis. Of je nu thuis een hutspot maakt of je kookt de sterren van de hemel, je moet kritisch op jezelf zijn en jezelf blijven controleren. Alleen dan wordt je stapje voor stapje beter.”