Het doel van  Lumen Hotel & Events is om gasten een aangenaam en plezierig verblijf te bezorgen in een duurzame omgeving. Om dit te realiseren maken wij gebruik van duurzame technieken en producten.
Hierbij spelen people, planet & profit een belangrijke rol.

Wij tonen aandacht aan sociale aspecten, zoals:

  • Lumen Hotel & Events steunt de Max Foundation. Omdat water een eerste levensbehoefte is, vooral voor kinderen, probeert deze stichting in Bangladesh op een zo efficiënt mogelijke manier waterputten te slaan. Dit doen ze samen met de lokale bevolking. Voor ieder flesje water dat we in onze hotels weggeven aan gasten geven wij € 0,05 aan dit goede doel. Het gaat om ca. 40.000 flessen per jaar; wat weer garant staat voor 4 à 5 waterputten per jaar!
  • Lumen Hotel & Events steunt het Chagall fonds binnen het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds geeft jaarlijks studiebeurzen aan beeldend kunstenaars. Hiermee kunnen zij cursussen volgen aan gerenommeerde opleidingsinstituten voor beeldende kunst in het buitenland.
  • De koffie die wordt geschonken in Lumen Hotel & Events is van Earth Coffee. Het is een kwaliteitskoffie welke bijdraagt aan een oplossing voor waterproblematiek in 3e wereldlanden. Dagelijks sterven zo’n 6000 mensen door het gebrek aan schoon drinkwater. Earth Coffee doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten in koffieproducerende landen. Tevens worden duurzame projecten in koffieproducerende landen ondersteund via de Mocca d’Or Foundation.

Binnen Lumen Hotel & Events wordt actief toegezien dat het personeel alle werkzaamheden uitvoert zoals de MVO verklaring omschrijft. Daarnaast zijn onze vaste personeelsleden BHV opgeleid en wordt jaarlijks opnieuw getoetst.

Lumen Hotel & Events heeft een partnerschap met Landstede opleidingen en bied stageplaatsen en opleidingstrajecten aan. Met deze samenwerking kan er een extra service geboden worden voor onze gasten, en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Lumen Hotel & Events heeft  waterbesparende maatregelen toegepast, welke niet het comfort verminderd voor onze gasten, maar wel bijdraagt aan het milieu. Daarnaast maken wij gebruik van FSC en TCF gecertificeerd papier, gebruiken wij spaar- en LED lampen en reduceren wij de hoeveelheid afval en wordt het zorgvuldig gescheiden.

Lumen Hotel & Events vindt duurzaamheid belangrijk en verwacht dit ook van zijn zakelijke partners. Zo hebben wij overeenkomsten gesloten met leveranciers welke duurzaam ondernemen. Momenteel zijn wij bezig om de inkoop voor Food & Beverage te richten op biologische producten.

Om te beoordelen of wij vooruitgang boeken op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen, maken wij gebruik van de Green Key certificering.

Wij zijn goud gecertificeerd