Skyboxen - Vergaderen Zwolle

OVERIJSSEL

Bruisende Hoofdstad

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en één van Hanzesteden in het oosten van het land. Bij een wandeling door de kronkelige straatjes in de historische binnenstad waan je je helemaal terug in de tijd. Bewonder de 14e eeuwse Sassenpoort en beklim Peperbus voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Moderne kunst in een futuristisch gebouw, prachtige kerken, een rijke geschiedenis en de mooiste boekwinkel van Nederland: dit alles kun je vinden in de Hanzestad Zwolle. Wil je meer informatie? Bel of mail ons, wij helpen graag verder.

Lumen Hotel Zwolle

NATUUR

In en rondom Zwolle vind je schitterende natuurparken voor een heerlijke wandeling en/of fietstocht.  Zo vindt je aan de rand van Zwolle het wandelpark ‘het Engelse Werk’. Het wandelpark ligt ten zuidwesten van de stad, naast rivier de IJssel. Dit biedt prachtige uitzichten over de oude IJsselbrug en uitgestrekte landschappen. In de binnenstad vind je de stadsparken Potgietersingel en Park de Wezenlanden. Elk jaar op 5 mei is dit laatste park de thuisbasis van het Overijsselse Bevrijdingsfestival waar meer dan 150.000 bezoekers op af komen. Buiten het festival seizoen is het park uitermate geschikt voor een wandeling of fietstocht.

Lumen Hotel Zwolle

SHOPPEN

In Zwolle kun je zeven dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten. De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat; de Luttekestraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt. En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom. Benieuwd naar onze aanbevelingen? Lees dan eens deze blog waarin je kennis maakt met de favoriete hotspots van onze collega’s.

Lumen Hotel Zwolle

MUSEA

Als bezoeker van Zwolle kun je in de vele musea die de stad rijk is volop genieten van kunst, cultuur, historie en natuur. Het paradepaardje van de hanzestad is museum ‘De Fundatie’ met het eivormige dak. Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Onder de peperbus bevindt zicht museum het Vrouwenhuis. Je loopt er door bijzondere interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, van rijk tot eenvoudig. Tot slot, wanneer je in Zwolle bent kun je de mooiste boekenwinkel van Nederland eigenlijk niet overslaan: ‘Waanders in de Broeren’.  Hier kan je winkelen of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

Binnenkort bij ons te gast?

Wij hebben de meestgestelde vragen omtrent het Coronavirus / Covid-19 op een rijtje gezet.
FAQ COVID – 19
Tripadvisor Score - Lumen Hotel Zwolle