Lumen Hotel & Events is de ideale startlocatie om de regio Zwolle te verkennen. Er is in en rond de Hanzestad Zwolle veel te doen en te beleven. Naast de prachtige historische binnenstad heeft de omgeving van deze stad veel te bieden.

Skyboxen - Vergaderen Zwolle

DAGJE UIT

Ontdek Zwolle

In de historische stad Zwolle vind je de combinatie van het Hanzeverleden en de bruisende binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je verschillende culturele en culinaire mogelijkheden. Zoals ‘Waanders In de Broeren’ en Museum de Fundatie.

Hanzestad Zwolle
Skyboxen - Vergaderen Zwolle

RONDOM ZWOLLE

Tussen Stad en Land

In de omgeving van Zwolle tref je tal van gezellige dorpjes en mooie historische Hanzesteden die ontzettend leuk zijn om te bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld Giethoorn, Elburg of Hattem. Lumen Hotel en Events in Zwolle is dan ook een prima uitvalsbasis om Overijssel te leren kennen.

Steden en Dorpen
Lumen Hotel Zwolle

CULTUUR SNUIVEN

Het aanbod van theater, beeldende kunst, film en literatuur is groot in de regio Zwolle. Het paradepaardje van de hanzestad is museum ‘De Fundatie’ met het eivormige dak. Dit museum exposeert wisselende tentoonstellingen op twee verschillende locaties. En, eenmaal in Zwolle kun je de mooiste boekenwinkel van Nederland eigenlijk niet overslaan: ‘Waanders in de Broeren’. Je kunt er ronddwalen tussen de vele mooie boeken, de mooie details bekijken, genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

Lumen Hotel Zwolle

OP DÍÉ FIETS

De omgeving Zwolle kun je het beste ontdekken door te gaan fietsen of wandelen. Neem bijvoorbeeld de route ‘Rondje Zwolle’. Het ene moment fiets je over kronkelige paadjes omgeven door rust terwijl je even later de dynamiek van de stad weer voelt. De fietsvoorzieningen in en rondom de stad zijn van hoge kwaliteit, het is dan ook niet voor niets dat Zwolle is uitgeroepen tot “fietsstad 2014”. Geen fiets mee? Geen probleem, Lumen Hotel Zwolle biedt de mogelijkheid om fietsen (stadsfietsen of e-bikes) te huren.

Lumen Hotel Zwolle

CULINAIR

Culinair is het goed toeven in Zwolle! Wil je lekker in de watten worden gelegd? Reserveer dan een tafel in het restaurant van Lumen Hotel & Events: het Bluefinger Restaurant. Eet je liever buiten de deur? Schuif dan aan in een van de vele sfeervolle restaurantjes of eetcafés in de historische binnenstad. Slenter op eeuwenoude pleinen en ontdek kleine barretjes, moderne restaurants en gezellige lunchrooms.  De menukaarten staan vol met streekeigen lekkernijen zoals de ambachtelijke Zwolse Mosterdsoep.

Lumen Hotel Zwolle

FUN

Beleef met het gezin of je partner een avontuurlijke dag in de Regio Zwolle. Midden in Zwolle ligt Natuurspeeltuin de Nooterhof, een groene oase waar jong en oud kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene omgeving. Een ander themapark is Dinoland. In dit park ga je terug naar de tijd van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden en leert van alles over de historie. Daarnaast is Lumen Zwolle een prima uitvalbasis om pretparken zoals Walibi World, Slagharen, en Hellendoorn te bezoeken.

Binnenkort bij ons te gast?

Wij hebben de meestgestelde vragen omtrent het Coronavirus / Covid-19 op een rijtje gezet.
FAQ COVID – 19
Tripadvisor Score - Lumen Hotel Zwolle