Lumen Blog #12 – Benefiet diner voor stichting Roy Against MS – Bluefinger Restaurant.

Afgelopen maandag 3 juni vond de eerste editie plaats van een uniek Chef’s diner in Bluefinger Restaurant waarbij vijf chefs uit de regio een geweldig menu hebben geserveerd voor ruim vijftig gasten!

Initiatiefnemers Zoran Gavrilovic van Het Weeshuys en Het Eethuys en Jaap Zijffers van Lumen Hotel & Events en Bluefinger Restaurant lieten al een klein jaar hun gedachten gaan over een culinair evenement in Zwolle. ‘Juist geen groot evenement, het liefst kleinschalig waarbij er ruimte is dat de gasten onderling in contact komen en waarbij er een kwaliteitsstandaard behaald kan worden.’

Een kort rondje langs de velden leverde directe erg enthousiaste reacties op van Thomas van Mechelen, chef-kok van Sukade in Meppel, Martijn Kuik van Sukerieje in Dalfsen en Rick de Jong van Os en Peper uit Zwolle. Samen met Robert van Thulden van Het Weeshuys en Bastiaan Pruijssen van Bluefinger Restaurant was de brigade compleet en konden de heren het menu gaan samenstellen!

Gaandeweg het ontstaan van het evenement begon de crowdfund campagne van Roy Against MS, de Zwolse DJ Leroy Konjanan, ook bekend als Roy El Kei, die geld inzamelt om zijn behandeling tegen een agressieve vorm van MS in Mexico te kunnen betalen. Daarbij direct de keuze gemaakt om van het Chef’s diner een Benefiet diner te maken waarbij de opbrengst ten goede zou komen aan de campagne van Roy Against MS. Na een tweetal geslaagde chef’s vergaderingen en een hilarische fotoshoot was het programma bekend, de gangen verdeeld en kon men beginnen met de mise en place!

Op maandag 3 juni verzamelden de brigades zich rond 16:00 bij Lumen Hotel & Events, naast de chef-koks waren ook gastvrouw Claudia Oro van Sukerije en gastheer Joris Smit van Os en Peper aanwezig om te helpen bij het diner. Na de laatste handelingen qua mise en place werden de gasten vanaf half zeven ontvangen aan de bar bij Bluefinger Restaurant. Na het aperitief werden de gasten onder leiding van Rik Voortman van Bluefinger geplaceerd aan tafel en werden de amuses geserveerd. Naast een gerecht per chef hadden ze ook allemaal een amuse voorbereid, samen met het aperitief, broodservice, tafelwater, begeleidende wijnen en bieren en koffieservice na een volledig verzorgd diner. Het volledig menu en sfeerimpressie van de avond vindt u hieronder!

Graag zouden we via deze weg, naast alle deelnemende bedrijven en chef-koks en gastvrouw en –heren, Wiegersma Zeevisgroothandel, de Hanos en de Sligro willen bedanken voor de sponsoring qua ingrediënten voor de gerechten!

De opbrengst zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden!

Meer van deze blogs? 

In de maandelijkse Lumen Newsflash leest u onze blogs, leuke acties, activiteiten en maakt u verder kennis met ons bedrijf!

schrijf in voor de maandelijkse Lumen Newsflash