Lumen Blog #15 – Vergaderen, maar dan net even anders.

Het is weer september, de vakantieperiode is ten einde en er worden weer volop vergaderingen ingepland voor het najaar. Soms volstaat een kort overleg op kantoor om wat knopen door te hakken, maar wanneer er écht belangrijke vergaderingen op de planning staan vraagt dat toch om een andere aanpak. Hoe je het meeste uit zo’n belangrijk overleg haalt? Wij vertellen je hoe je het boeken van vergaderingen het beste kunt aanpakken. Vergaderen, maar dan net even anders.

De omgeving.
De omgeving van de vergadering is stap een. Dat betekent in ieder geval: de vergadering verplaatsen naar een externe loca tie. Het is namelijk bewezen dat een andere omgeving iets met het brein doet. Je creativiteit wordt geprikkeld, het bevordert de concentratie en het zorgt zo dus voor andere/nieuwe inzichten. Of je nu gaat vergaderen in een daarvoor bedoelde ruimte, in een restaurant of bij lekker in weer in de buitenlucht op het terras.

Staand vergaderen.
Een lijf liegt niet. Aan hoe iemand z’n lichaam beweegt kun je véél sneller zien wat iemand écht van iets vindt. Reden dat er bij een korte staande vergadering bewezen sneller besluiten worden genomen. Deelnemers komen sneller ‘to the point,’ wat maakt dat het overleg efficiënter is. Je hoeft dus niet de hele vergadering te staan, maar wissel wel af. In onze skybox zijn bijvoorbeeld lage tafels met stoelen en hoge statafels beschikbaar voor uw vergadering (n.b. geschikt voor kleine groepen). 

Beweging.
Tijdens een vergadering is het in ieder geval van belang om af en toe even de benen te strekken. Loop een rondje en wissel daarna van stoel met iemand anders aan de vergadertafel. Zo moet je je weer even aanpassen en zorg je er meteen voor dat je fris en alert blijft.

Even helemaal uit de ruimte? Hierbij onze tips voor een actieve break-out:

  • Kom lunchen en dineren in het Bluefinger Restaurant.
  • Lekker even een frisse neus en iets te weten komen over de historie van PEC Zwolle. Kies dan voor een rondleiding door het stadion van PEC Zwolle.
  • Spelletje doen? Een masterclass gamen in de PEC Zwolle eRoom
  • Even je brein breken over heel iets anders? Kies dan voor een spannende ontsnapping in de Escape Zwolle – op 5 minuten loopafstand van Lumen Hotel & Events.
  • Samen staan we sterker, een teambuilding activiteit zorgt voor samenwerking en heeft een ontspannende werking. Onze aanrader, een energieke HAKA workshop op het veld.

Door even uit de vergaderruimte te gaan kunnen je hersenen namelijk de vergadering even helemaal loslaten en kunnen jullie er daarna weer met frisse energie tegenaan.

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor