Lumen Blog 18: tips voor een ontspannen kerstdiner.

Voor velen is kerst een tijd van gezellig samen zijn en lekker eten. Maar wat moet er op het menu staan en wie nodigen we uit? Houd je van lekker koken voor familie en vrienden maar krijg je op het laatste moment toch een beetje stress in je bol? Lees dan de tips van onze chef Bastiaan Pruijssen voor een ontspannen kerstdiner!

Verzin gerechten die goed zijn voor te bereiden

Bekijk verschillende kookboeken en websites om te selecteren welke gerechten jij leuk vind om te maken. Denk hierbij ook aan de voorbereidingen. Hoe meer je van te voren kunt voorbereiden, hoe relaxter jouw kerstdagen worden. Mocht je een gerecht kiezen die culinair gezien iets complexer in elkaar zit dan is het aan te raden om het gerecht al een keertje te hebben gekookt. Mocht de complexiteit dan tegen vallen kun je nog voor een ander gerecht kiezen en heb je geen stress op kerstavond.

Zet het zo klaar dat je nog maar enkel handeling met verrichten
Alles wat gesneden kan worden en zich een paar dagen houdt in de koelkast of vriezer, doe ik van te voren. Dat zorgt er voor dat ik tijdens de Kerstdagen nog maar enkele handelingen hoef te verrichten.  Als je bijvoorbeeld een vleesgerecht gaat maken, gaar het vlees dan een paar dagen van te voren en vries het in. Er gebeurt echt niets mee en het smaakt soms nog beter.

Vele handen maken licht werk
Versterk het warme kerstgevoel door samen met anderen te koken, onder het genot van een goed glas wijn. Bijkomend voordeel: vele handen maken licht werk!

Wat nu als je niet kunt koken?
Als je geen keukenprins(es) bent of gewoon geen zin hebt om te koken, laat je dan lekker in de watten leggen. Kom voor een heerlijk kerstdiner naar het Bluefinger Restaurant. Aanschuiven en genieten maar! De reserveringen druppelen al binnen dus reserveer snel via info@bluefinger.nl

Chef’s favorite – Kerst
Kerst is natuurlijk een periode van gezelligheid en samenzijn met vrienden en familie. Zelf vind ik het heel leuk om tijdens de kerstdagen gebraden kalkoen te maken. Dit gerecht geeft mij gelijk een kerstgevoel en de kids vinden het leuk om met mij de kalkoen te vullen en te bereiden in de oven.

Namens het gehele team wens ik u fijne feestdagen en graag tot ziens bij het Bluefinger Restaurant.

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor