Lumen Blog 19: Gastblog, partner aan het woord – Janet Riemersma van Skilde.

In deze vierde gastblog geven wij het woord aan een van onze gasten en/of partners. Deze editie vertelt Janet Riemersma over haar bedrijf Skilde en de samenwerking met Lumen Hotel & Events.

Janet: Vanuit mijn bedrijf Skilde, help ik organisaties met het organiseren van leren. Dit kan zijn het opzetten van een interne academy, tijdelijke ondersteuning bieden als opleidingscoördinator of de organisatie van trainingsdagen. Ik kijk naar de doelen van de organisatie, de ontwikkelingsvragen die daarbij ontstaan en hoe daar het beste invulling aan gegeven kan worden. Soms zijn dan langere opleidingstrajecten waarin leren en werken gecombineerd worden en in andere gevallen zijn het programma’s die ervoor zorgen dat deelnemers aan hun scholingsverplichting (permanente educatie) kunnen voldoen. Skilde werkt o.a. voor MTH accountants & adviseurs en bedrijven van de KMM groep, waar bijvoorbeeld Mac3park bij hoort, naamgever van het stadion in Zwolle.

Los van de werkplek om tot leren te komen
In veel gevallen worden de trainingsdagen op het bedrijf zelf georganiseerd maar soms is het juist fijner om even los van de werkplek te zijn om tot leren te komen. Of als de groep te groot is om het intern te kunnen huisvesten. In dat geval is het fijn om terecht te kunnen op een plek waar de randvoorwaarden goed voor elkaar zijn zodat de leertijd volop benut kan worden en deelnemers zich kunnen focussen op hun leerproces. Voor mij is Lumen Hotel & events daar een geschikte plek voor.

Onder één dak
De opleidingsevenementen die ik daar organiseer zijn vaak voor veel deelnemers die in groepen verschillende programma onderdelen volgen. Lumen Hotel & Events heeft daarvoor voldoende zalen zodat er trainingen tegelijkertijd gehouden kunnen worden,  deelnemers makkelijk kunnen wisselen van ruimte en onderweg elkaar tegen komen op het centrale plein om elkaar te ontmoeten. Prettig voor de deelnemers is ook dat, in geval van een meerdaags opleidingsevenement ze op de locatie kunnen blijven overnachten. Voor mij prettig om dit in één keer te kunnen regelen met dezelfde vertrouwde contactpersoon.

Ook voor kleinere groepen kan ik goed terecht. De Skyboxen vind ik daarvoor erg geschikt. Deelnemers vinden het vaak een bijzondere ervaring om een training te volgen op een speciale locatie mét een bijzonder uitzicht. Dat maakt het net even anders.

Persoonlijk
Naast de goede faciliteiten, maakt het persoonlijke contact met de mensen van Lumen het extra prettig om mee samen te werken. Zij hebben snel door wat belangrijk is en komen met praktische oplossingen en rennen letterlijk voor je. En andersom merk ik ook dat ze mijn feedback serieus nemen. Inmiddels werk ik al een aantal jaren met veel plezier samen met Lumen Hotel & Events.

Janet Riemersma

Skilde – Organiseren van Leren

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor