Onze tips voor een milieubewust hotelverblijf. 

Duurzaamheid in hotels is een populair onderwerp geworden. We gaan met z’n alleen massaal op zoek naar Eco Hotels. Tenslotte weten we ook met zijn allen hoe belangrijk het is dat we goed zorgen voor ons milieu. In deze blog vertellen we graag wat Lumen Hotel & Events onderneemt om haar ecologische footprint te minimaliseren. Tevens geven we je graag tips voor een milieubewust hotelverblijf.

Lumen en Licht
Lumen staat voor een eenheid van lichtstroom en is daardoor onlosmakelijk verbonden aan het merk aan Lumen Hotel & Events. Licht is belangrijk aspect in onze locatie en er zijn er veel lichtbronnen. Al deze lampen zijn deels al vervangen door Led Lampen en Energie besparende lampen. Tevens zijn er lichtsensoren in algemene ruimtes en toiletten.

Elektrisch
Het pasjessysteem op onze hotelkamers voorkomt dat er energie verloren gaat, bijvoorbeeld als je per ongeluk de lampen vergeten bent uit te doen, wanneer je helemaal niet op je hotelkamer bent.  

Tip! Is je telefoon, ipad of laptop opgeladen? Vergeet dan niet de oplader uit het stopcontact te halen om oververhitting en onnodig energieverbruik te voorkomen.

Bespaar water
We hebben een waterbesparend filter in onze raindouches en handdouches. Ook onze toiletten zijn voorzien van een waterbespaarder en hiermee kun je 3 of 6 liter doorspoelen waar je zonder bespaarder al snel 10 liter per spoelbeurt gebruikt.

Tip! Zelf kun je er natuurlijk voor kiezen om iets korter te douchen. Korter douchen zorgt voor een aanzienlijke en eenvoudige vermindering van jouw milieubelasting. Als iedereen 1 minuut korter doucht, besparen we jaarlijks in Nederland 28 miljard liter water en 126 miljoen m3 gas. Kortom, de moeite waard om te proberen!

Be green choose not to clean
Slaap je meerdere nachten bij Lumen? Kies er dan voor om de kamers niet te laten schoonmaken tijdens je verblijf. Wanneer je dit doet geven wij 5,00 per nacht aan het goede doel. Goed voor mens en milieu.


Lumen Saves the Planet
is een initiatief van Lumen Hotel & Events om groener te werken en maatschappelijk te ondernemen. Dit initiatief is gestart vanuit de medewerkers van Lumen Hotel & Events en het Bluefinger Restaurant.

Heb jij tips voor een milieubewust hotel verblijf? Laat het ons weten! Neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor