Lumen Blog #3 – Lumen’s Hotspot List

Maak kennis met de favoriete hotspots van onze medewerkers. Onderstaand presenteren wij een zestal favorieten wat je volgens ons gezien of gedaan moet hebben wanneer je een bezoek brengt aan deze mooie Hanzestad. Interesse in meer informatie? Laat het ons weten en we helpen graag verder!

De Zwolse Stadgrachten – Laura Ter Horst – Banquet Sales
Wanneer je naar de binnenstad van Zwolle gaat, kan je er niet omheen; de Zwolse Stadsgrachten. Wat is nou relaxter dan tijdens een heerlijke zonnige dag, de stad eens op een heel andere manier te ervaren.  Mijn voorkeur gaat uit naar een rondvaart waarbij je onder het genut van een drankje van allerlei toeristische informatie wordt voorzien.
Uiteraard zijn er tal van andere mogelijkheden om de grachten van Zwolle te ontdekken, denk aan suppen, kanoën, kajakken, waterfietsen of varen per sloep of donut.

 

Bruisende Binnenstad – Astrid Schuurman – Front Office Manager
Zwolle heeft een ongelooflijk scala aan restaurants, gezellige cafés, leuke parken en mooie evenementen!  Denk aan het ter Pelkwijkpark waar je heerlijk kunt zitten aan het water met de bootjes die door de Zwolse grachten varen. Hier is altijd wat te zien en er worden leuke evenementen georganiseerd, zoals Lepeltje Lepeltje. Ook is het Wezenlandenpark met Park Paviljoen een prachtige plek voor een wijntje, hier wordt o.a. het Bevrijdingsfestival georganiseerd. Wanneer je door de stad hebt geslenterd mag je het Bethlehemkerkplein niet missen, drink een speciaal biertje bij Het Refter of ga lekker sushi eten in het prachtige voormalige kerkgebouw bij Blue Sakura.

 

De Sassenstraat – Jaap Zijffers – Sales Manager
Mijn aanrader voor Zwolle; de Sassenstraat! Vanaf het begin met de markante Sassenpoort vind je direct één van mijn favoriete winkeltjes; Piccolini. Italië in Zwolle! Bij Villa Tovertoren vind ik altijd een origineel cadeautje voor mijn dochtertje en zoontje, ontdek ook de buren van La Cucaracha. Op nog geen 50 meter vind je één van de leukste horecapleinen van Zwolle, het Refter is mijn favoriet (Edelweis van Bohemean – tip!).
Maar ontdek vooral zelf je eigen favoriete boetiek of horecazaak!

 

Rondom Zwolle – Myriam Huis in ’t Veld – Hotel Manager
Wil je meerder nachten overnachten dan hoef je je absoluut niet te vervelen. Rondom Zwolle zijn heel veel gezellige dorpen en steden te vinden die ontzettend leuk zijn om te bezoeken. Allereerst natuurlijk Giethoorn, dit wordt ook wel het “Klein Venetië” van Nederland genoemd. Zelf aan het roer in een fluiterboot of sloep, of varen met een gids door de smalle wateren? Alles is mogelijk! Harderwijk, Elburg, Kampen en Hattem zijn vier historische steden, rijk aan monumenten, liggend aan het water en aan de rand van Nederlands mooiste natuurgebied; de Veluwe. Absoluut een bezoek waard.

 

Boetiekjes in de Zijstraten – Gerika Lubbinge – Sales Coördinator
Houd je van kleinere kledingwinkels en leuke boetiekjes in plaats van de grotere winkelketens? Dan heeft Zwolle een goed aanbod! Duik eens één van de zijstraatjes van de Diezerstraat in. In de Sassenstraat en De Luttekestraat heb je veel verschillende winketjes met mode, interieur en lifestyle. Een van mijn favorieten is LOFT aan het koningsplein, een mooie winkel om lekker rond te neuzen voor kleding, schoenen en spulletjes voor in huis. Andere aanraders: Moonloft aan de spoelstraat en Sassy en Spotted aan de sassenstraat. En ben je uitgeshopt? Kom dan gezellig dineren in ons Bluefinger Restaurant.

 

Culinair Genot Jordi Knopert – Event Manager
Houd u van culinair eten dan heeft de stad Zwolle een breed scala aan top restaurants. Denk aan Librije, Os & Peper, ’t Pestengasthuys. Maar een van de verborgen pareltjes op culinair gebied is dichterbij dan u denkt, namelijk het Bluefinger Restaurant.

In het Bluefinger Restaurant worden gerechten zeer mooi gepresenteerd met een verrassende smaaksensatie. Kortom stap eens binnen in ons restaurant en laat u verrassen door onze chefs culinair topniveau.