Blog #6 Het ontstaan van Lumen

Chris Lindeboom - Opening April 2011

Chris Lindeboom – Opening April 2011

In deze blog het verhaal van de totstandkoming en ontwikkeling van Lumen Hotel & Events. Hoe is dit Zwolse bedrijf ontstaan en welke ontwikkelingen zijn er doorgemaakt? Oprichter en directeur Chris Lindeboom vertelt in deze blog zijn verhaal.

Begin 2007 zijn Patrick Bruins en ik als zelfstandigen begonnen met een overname van twee hotels in het westen van het land. We hadden toen wel het idee om verder uit te breiden maar verder nog niet concrete ideeën over waar en wanneer. In 2009 las ik in de vakpers dat een potentiele exploitant van het hotel in het PEC Zwolle stadion afhaakte en dat men opzoek was naar een nieuwe hotelier. Hierop hebben wij contact gezocht met de ontwikkelaar. In de volgende maanden is er onderhandeld of wij onder de vleugels van de Compass Groep (die voor de totale horeca had ‘getekend’ in het stadion, maar inmiddels is vertrokken) of als rechtstreekse huurder/exploitant het hotel in het stadion zouden gaan exploiteren. Het is het laatste geworden. Na nog enkele maanden voorbereiding is de bouw medio 2010 gestart. Alle betrokkenen van de bouw inclusief Patrick en ik zaten wekelijks om tafel om de vorderingen te bespreken. De bouw verliep voorspoedig, het hotel is op 15 april 2011 geopend.

Waarom Lumen?

De bouw van het Atrium

Toen we in 2009 het concept van het hotel gingen ontwikkelen zagen we Lumen als een ontmoetingsplek voor Zwolle en haar regio. Lumen symboliseert het lichtpunt waar men naar toe trekt en dat je verder ook vaak op een kruising van wegen ziet (de lantarenpaal/de vuurtoren). Verder is licht een thema in het hotel met o.a. de kunstzinnige kubus verlichting in het Atrium en de veranderende kleuren in de Lounge wand op de begane grond, om deze redenen, hebben wij de naam “Lumen” gekozen.

Heden en Toekomst
Na de opening in 2011 hadden we verwacht dat de kredietcrisis achter de rug zou zijn, helaas was dat niet het geval waardoor het hotel een zware start had. Gelukkig hebben we dat alweer een paar jaar achter ons gelaten en hebben we eind 2016 het toenmalige IJsseldelta Center en Bluefinger Restaurant overgenomen waarmee wij ook de vaste cateraar van PEC Zwolle werden, sindsdien varen we onder de vlag “Lumen Hotel & Events”.

Inmiddels weten de toeristen en de Zwolse bedrijven ons goed te vinden. Ook het succes van PEC Zwolle, de groei van het stadion en het sympathieke imago van de club is een positief element van dit complex.

De potentie van Lumen zit hem in het feit dat wij een echt Zwols bedrijf zijn, wat het middelpunt is geworden van een fantastische (economische en toeristische) regio. Wel is er nog ruimte voor hogere bezetting en meer evenementen waardoor het geheel nog succesvoller en stabieler wordt. Maar ook de kwaliteit is een onderwerp waar we aandacht aan blijven geven – deels is het werken aan interne processen en deels is het blijven investeren in het product.

De positie van bruisend middelpunt van de regio Zwolle wordt de komende jaren verstevigd. Een inspirerende plek waar men graag samenkomt – een plek waar wij het voortouw nemen om op een innoverende locatie elkaar te ontmoeten. Eigentijds en verrassend zijn termen die van toepassing zullen zijn.