Lumen Blog #9 – Lumen’s Lente

Maak kennis met onze favoriete lente-activiteiten in en rondom Zwolle. Onze medewerkers vertellen graag hun favoriete locatie voor een hapje en een drankje of een evenement wat je niet mag missen.  Interesse in meer informatie? Laat het ons weten en we helpen graag verder.

Bos en Weidetocht, heerlijk wandelen in het vechtdal – 6 en 7 april 
Locatie: Dalfsen
De dagen worden weer langer, het zonnetje warmt de wereld zachtjes op en de natuur komt langzaam tot leven. Wat is er nu een mooiere manier om dat lentegevoel te beleven dan door een heerlijke wandeling langs de weilanden, bossen en het Vechtdal? Ik zou het niet weten. Zaterdag 6 en/of zondag 7 april is dan ook het perfecte moment om een wandeltocht te maken. De Zwolse Wandel Verenigingen organiseert bepijlde wandelroutes in de afstanden 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilmeter vanaf het startpunt Cafe-restaurant Madrid, tolhuisweg 5, 7722 HS Dalfsen. Klik hier voor meeer informatie.

♥ tip van Nicole – Administratie 

Terras Bluefinger Restaurant
locatie: Zwolle

Het Bluefinger terras is aan de zijkant van ons hotel te vinden waar u het zonnige lente weer kan opzoeken. Komt u onder genot van een kop koffie, lunch of diner genieten van de mooie lente maand dan bent u op ons terras op de juiste plek. We hopen u allemaal gastvrij te mogen ontvangen. Dit voorjaar heeft ons Bluefinger Restaurant ook weer diverse activiteiten op de agenda staan. Zo ontvangen we u graag op eerste Paasdag met een heerlijk Easter Roast Buffet. Onbezorgd genieten met familie en/of vrienden! Klik hier voor meer informatie.

♥ tip van Lars – Bluefinger Restaurant

Jaarlijkse Koeiendans – op een zondag in maart of april 
locatie: Zwolle

Al jaren laat boer Van Vilsteren op een zondag in maart of april de koeien voor het eerst naar buiten. Door juist de zondag te kiezen kan er van het springen en huppelen van de koeien ieder jaar weer een feestje gemaakt worden waar honderden Zwollenaren op af komen. Veel gezinnen komen weer kijken naar het geluk dat afstraalt van de jonge koeien.

       ♥ tip van Albert – Keuken Bluefinger Restaurant

Vier de vrijheid in Zwolle – 5 mei 2019
Locatie: Zwolle

Heb je ook zo’n zin in 5 mei? Op deze dag wordt de vrijheid in Zwolle groots gevierd!
Het Bevrijdingsfestival is voor jong tot oud en er is op gebied van muziek, theater, dans, markt, activiteiten, eten/drinken heel veel te beleven! Het is heerlijk om met een drankje rond te struinen over het festivalterrein Wezenlandenpark en te genieten van het samenzijn en van de muziek. Klik hier voor meer informatie.

♥ tip van Astrid – Front Office Manager 

Freshtival – 8 en 9 juni 2019
Locatie: Enschede

Tijdens het Pinksterweekend vindt de 11e editie van het festival Freshtival plaats.
Dit festival is aan Recreatieplas Het Ruthbeek in Enschede. Op dit festival komen ongeveer 40.000 bezoekers vanuit heel Europa.
Zelf ben ik hier al een aantal keren geweest. Het leuke aan het festival is dat het erg uiteenlopend is dit omdat er verschillende muziek soorten te horen zijn. Klik hier voor meer informatie.

♥ tip van Eva – Receptie

Zwolse Halve Marathon – 15 juni 2019
Locatie: Zwolle
De ‘Halve van Zwolle’ is een geweldig evenement voor sportievelingen en minder-sportievelingen. Het is voor iedereen die wil (toe)juichen, verwonderen en genieten! Of je nou zelf meeloopt of niet. Binnen ons bedrijf is dit evenement zo populair dat zelf twee sportievelingen dit evenement hebben uitgekozen als hun favoriet.

Het hele centrum van Zwolle wordt gebarricadeerd door spandoeken en wegversperringen om zo’n 4000 man te laten passeren in hoge en lage snelheden! Het applaus helpt de kandidaten door de 21,1 km heen. Langs het parcours staan podia en bars, voor muziek en een biertje tijdens en na ‘de Halve’ 🙂 Al sinds 18 jaar wordt de Scania Zwolse Halve Marathon en de 4 Engelse Mijlen georganiseerd.  Dit jaar staat het evenement gepland op 15 juni en starten de eerste lopers om 19.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

♥ tip van Floor – Bluefinger Restaurant
♥ tip van Renate –  Stagiaire Banquet Sales

Full Color Festival – 21 en 22 juni 2019
Locatie: kampen

De cultuurmarkt is de kern van dit festival. Hier kun je zelfgemaakt eten uit alle windstreken kopen. Daarnaast tref je hier decoraties, boho-fashion, boots and bags, muziekinstrumenten, sieraden, spullen voor het goede doel en kleding uit het verre oosten en westen aan. Als het maar geurt en kleurt. Kom naar de markt en laat je verleiden. Klik hier voor meer informatie.

♥ tip van Daisy – Bluefinger Restaurant

Meer van deze blogs? 

In de maandelijkse Lumen Newsflash leest u onze blogs, leuke acties, activiteiten en maakt u verder kennis met ons bedrijf!

schrijf in voor de maandelijkse Lumen Newsflash