Maak kennis met “De bediening van het Bluefinger Restaurant”

In deze editie maakt u kennis met de ”zwarte brigade”, ofterwijl onze restaurant medewerkers  Het Bluefinger Restaurant, de plek waar elke gast kan genieten van een uitgebreid ontbijt, een businesslunch of heerlijk diner met culinaire gerechten in combinatie met heerlijke wijnen.

Het team, wat bestaat uit ongeveer 18 gastheren en gastvrouwen, staan elke dag klaar om onze gasten in de watten te leggen. Dit begint al vroeg want naast het diner in de avond, verzorgt het Bluefinger Restaurant het ontbijt voor alle gasten die overnachten in Hotel Lumen.

De dag

Om 5.45 uur begint onze eerste collega met het ontbijtbuffet klaar te zetten, gevuld met verse croissants en brood, diverse vleeswaren en kazen. Vers gezette koffie en sinaasappelsap mogen natuurlijk niet ontbreken.

Nadat alle gasten vertrokken zijn, is iedereen alweer druk in de weer om de lunch voor te bereiden. Vanuit het Event Center (Lumen Hotel & Events)  komen hier dagelijks gasten gebruik maken van ons lunchbuffet. Natuurlijk kunnen deze gasten, of gasten van buitenaf ook een heerlijke A La Carte lunch bestellen. Daarnaast worden onze ronde nisjes in Bluefinger Restaurant vaak gebruikt voor een zakelijke lunch.

Om ongeveer 15.00 uur staat de avondploeg op de vloer. Nadat we gezamenlijk een goede kop koffie hebben gedronken en de dag hebben doorgenomen, is het tijd om de tafels in te dekken en te zorgen dat alles gereed is voor de diner gasten. De glazen worden gepoetst, de vloer gestofzuigd en het bestek recht gelegd. Samen met de keuken checken we nog het Menu van de Chef en of alles voorradig is van de kaart. We staan klaar om de eerste gasten te verwelkomen. Aan iedereen is gedacht, van de kleine trek tot een heerlijk uitgebreid diner. Onze gasten zien genieten is dan ook hetgeen waar wij het allemaal voor doen. Aan het eind van de avond wordt alles weer klaargemaakt voor de volgende dag en mogen wij onze job met veel plezier weer uitvoeren.