Hi! Ron Akkermans hier, Operationeel Manager van Lumen Hotel & Events. Ik ben verantwoordelijk voor de events, de wedstrijden en alles wat met de keuken te maken heeft. Wat ik op een dag doe? Veel haha! Laat ik eens een gemiddelde werkdag doorlopen met je:

Het is nog rustig en donker als ik om 07:00 uur het pand binnenloop. Tijd voor wat leven in de brouwerij. Ik doe de deuren open, de lampen aan en controleer de ruimtes die vandaag in gebruik zijn. Rond half 8 komen mijn collega’s binnen en met een kop koffie in de hand neem ik de dag met ze door; we hebben een event met 200 gasten op de planning staan. Ik verdeel de taken en we beginnen met de voorbereidingen. Tijdens grote events ben ik vaak het aanspreekpunt en om 8 uur maak ik even kennis met de contactpersoon van het evenement en nemen we de dag door.

Het is inmiddels half 9 en de eerste gasten komen binnen. We verwelkomen ze met koffie en lekkere koffiebroodjes. Het evenement is op gang en alles loopt zoals het moet. Fijn is dat, zo heb ik tijd om met mijn overige taken aan de slag te gaan.

Aankomend weekend is er een wedstrijd. We hebben dan ruim 14.000 supporters in het pand die we van eten en drinken voorzien. Dat vraagt de nodige voorbereiding! Ik ga bezig met de personeelsplanning. Iedereen die beschikbaar is wordt ingepland tijdens een wedstrijddag. Tussendoor krijg ik een belletje. De vaatwasser in het restaurant heeft kuren, dus ik regel snel een monteur. Gelukkig, hij kan nog voor de lunch langskomen.

Inmiddels is het 10:00 uur. Over een kwartier hebben onze 200 gasten een koffiepauze. Ze krijgen koffie, thee en verse muffins. Ik check nog even of alles gereed is en scoor zelf ook meteen een koffie!

Verder met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Want de planning moet echt af zodat ik extra personeel kan uitvragen bij het uitzendbureau. Ondertussen beginnen mijn collega’s met het voorbereidingen van de 2 gangen lunch van het event. Ik loop nog even langs de keuken om te kijken of de monteur de afwasmachine kan fixen. En dat is gelukt.

Als de lunch bijna begint haast ik me richting de keuken om te assisteren met het meegeven van de hoofdgerechten. Rond 13:30 is de lunch afgelopen. Ik neem met de chefkok het menu voor aankomende wedstrijd door en reserveer bij het verhuurbedrijf nog even een paar bordenrekken en een frituur. Blijkbaar veel bitterballen deze wedstrijd ;). En veel bier. Ik bestel een paar duizend liter om de biertanks mee te vullen.

Rond half 5 loopt het event ten einde. Ik praat nog even na met de contactpersoon. Een waanzinnig event vond ze het en ze is dik tevreden. Ik ben trots op het team en bedank ze na afloop voor hun inzet. Met een goed en voldaan gevoel sluit ik mijn werkdag af en loop ik het pand weer uit.

Wedstrijd Weetjes

  • Tijdens een wedstrijd zijn er zo’n 14.000 supporters in het pand
  • Een crew van maar liefst 150 mensen is aan het werk om iedereen van eten en drinken te voorzien
  • Er wordt gemiddeld bijna 3000 liter bier gedronken
  • En we bakken zo’n 4000 bitterballen
  • We hebben een groot pand en tijdens een wedstrijddag loop ik makkelijk 18 km. Volgens mijn stappenteller zijn dat 28.000 stappen