Maak kennis met “Onze chef-kok”

Mijn naam is Bastiaan Pruijssen en sinds 1 november 2015 ben ik de drijvende kracht achter de witte brigade van het Bluefinger Restaurant en Lumen Hotel & Events.

Nadat ik mijn koksdiploma heb behaald ben ik begonnen met koken in toprestaurants in Nederland. Na enkele ervaringen in diverse keukens heb ik destijds besloten om de weide wereld in te trekken. Mijn culinaire reis ben ik begonnen op Curaçao, vervolgens heb ik en in en rondom Miami als privé kok op enkele jachten gewerkt. Hierdoor heb ik veel mooie plekken gezien. Mijn culinaire reistip: maak een wijnreis door Argentinië en Chili.

Koken is mijn passie en ik werk graag met verse producten. Smaak gaat voor alles, als de smaken kloppen spreekt het gerecht vanzelf.  Het mooiste gerecht om te maken vind ik coquille omsmolten met lardo en truffelschuim. En mijn favoriete gerecht om te eten is een heerlijke verse rundercarpaccio met ganzenleverkrullen.

Het is elke dag leuk om de keukenbrigade van 20 personen aan te sturen en samen te streven naar een top product om daarmee de gasten culinair te verwennen. Het werken bij het Bluefinger Restaurant biedt leuke uitdagingen. We bieden veelzijdige producten op verschillende locaties in het stadion van PEC Zwolle. Ik hoop dat u mij via deze weg een klein beetje heeft leren kennen. Spreek mij gerust een keer aan wanneer u een speciale wens of een andere vraag heeft. Ik verwelkom u graag!