Gure dagen, regen, kou.. het staat ons allemaal weer te wachten de komende herfstmaanden. En tijdens deze herfstdagen is niets lekkerder dan binnenshuis heerlijk genieten van een kop koffie met een stukje zelfgemaakte Hazelnoot Chocoladetaart.  Onze chef Bastiaan Pruijssen deelt zijn herfstrecept met jullie.

Chef Bastiaan: “Dit chocolade-hazelnoten taartje is een heerlijk dessert of serveer hem op een herfstige dag bij een kop koffie of thee. We hebben de receptuur zo aangepast dat hij ook makkelijk thuis gemaakt kan worden. Alle producten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Succes, geniet van het taartje en we zien graag de creaties tegemoet ”

Benodigdheden:

Springvorm 18-20 cm of een cakeblik


Bodem taart:

150 gram melkchocolade

50 gram boter (ongezouten)

150 gram hazelnootpasta (Nutella)

250 gram grof gemalen Bastogne

Chocoladelaag:

170 milliliter slagroom

50 gram blanke suikerstroop

375 gram melkchocolade

125 gram pure chocolade

75 gram roomboter (ongezouten)

Bodem Taart: 

Smelt au bain-marie de melkchocolade, roomboter en hazelnootpasta en roer tot een gladde massa. Voeg hier de grof gemalen bastogne aan toe en meng dit met een spatel. Doe dit mengsel in de springvorm of in een cakeblik. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Chocolade Laag: 

Meng de slagroom en de blanke suikerstroop in een pannetje en laat het twee minuutjes zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer de melk chocolade, de pure chocolade en de roomboter tot en een gladde chocolade massa. Giet dit mengsel op de koekjesbodem en laat het 3 uren uitharden in de koelkast.

Serveertip: krokante hazelnoten en vanilleroomijs