Vanuit een spontane ontmoeting bij ‘Hotel PEC’ naar een constructieve samenwerking!

“Lumen Saves the Planet” is een initiatief van Lumen Hotel & Events om groener te werken en maatschappelijk te ondernemen. Met oog op samenwerking en ontwikkeling in de regio is de actie: “Be green, choose not to clean” van start gegaan.

Hotelgasten kunnen er voor kiezen om bij een meerdaags verblijf, hun kamer niet te laten schoonmaken. Hiermee geven wij € 5,00 euro per nacht aan het goede doel. Het goede doel van de komende periode is Stichting Present uit Zwolle.

Lumen Hotel & Events heeft voor het eerst kennisgemaakt met Stichting Present tijdens de eerste editie van Hotel PEC. Tijdens Hotel PEC stelt Lumen Hotel & Events samen met PEC Zwolle en Regio Zwolle United hotelkamers inclusief ontbijt, een diner en een wedstrijd beschikbaar en zetten we mensen in het zonnetje zetten die altijd klaar staan voor een ander of die, om wat voor reden dan ook, wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Na een geslaagde editie van deze editie zijn we verder in gesprek gegaan om de verbintenis met elkaar en de regio aan te gaan.

Chris Lindeboom (Lumen) – Corlien van der Meulen (Present) – Elsje Goudzwaard (Present) – Jaap Zijffers (Lumen). Foto door Theo Tekst + Fotografie

Present is een organisatie die vrijwilligers helpt om zich voor een dag of langer in te zetten voor mensen die dat nodig hebben. Dat zijn vaak mensen zonder netwerk, geld of gezondheid. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld tienermoeders verhuizen, ze knappen vervuilde huizen op, maar ze doen ook sociale activiteiten, zoals taalmaatjes voor statushouders of koekjes bakken met eenzame ouderen. Dit soort projecten doet present meer dan 400 keer per jaar! Kijk voor meer info op www.presentzwolle.nl.

Elsje Goudzwaard van Stichting Present: “We werken ook met veel bedrijven samen om te kijken hoe we samen van betekenis kunnen zijn voor Zwolle. Eén van deze partners is Lumen Hotel en Events en PEC Zwolle.”

“Present is volledig afhankelijk van subsidies en giften. We vinden het super dat Lumen het idee bedacht heeft om gasten én het milieu te laten sparen én tegelijk daarmee Present te steunen. De actie is medio oktober begonnen en de teller staat al op € 240,00!”

“We zijn blij met deze goede samenwerking waarmee we samen van betekenis kunnen zijn voor de mooie stad Zwolle!”

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor