
met Julian Kamp
Wie zijn de gezichten achter de prachtige gerechtjes? Waarom hebben ze voor dit vak gekozen en waar halen ze hun inspiratie vandaan? In deze rubriek zetten we onze keukenbrigade in de spotlights. Dit keer is het de beurt aan onze Chef-Kok Julian Kamp.
Wanneer en hoe kwam je erachter dat je graag in de keuken wilde werken?
“Ik had vanaf jongs af aan al interesse in de keuken, maar tussendoor is er wel een andere droom geweest.”
Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?
“Eerst ben ik begonnen als parttime hulpkok, dit was voor mij de juiste motivatie. Daarna ben ik telkens gegroeid in verschillende bedrijven, met ups en downs.”
Wanneer ben je tevreden over je werk? Waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?
”Energie haal ik vooral uit anderen en voldoening uit een goede dag, moment of langere periode waarin het super goed gaat op alle vlakken.”
Wat maakt het voor jou leuk om bij Lumen/Bluefinger te werken?
”Het bouwen van een mooi/goed team, ook buiten de keuken. Er moet een klik ontstaan tussen de verschillende afdelingen en ik vind het belangrijk om de samenwerking voor iedereen prettig te maken.”
Waar ben je trots op?
”Op mezelf, waar ik vandaan ben gekomen. Daar ben ik sterker door geworden, maar ook mede dankzij mijn lieve vrouw en kinderen. De trots om chef te zijn van een mooi bedrijf met een prachtig team is zeker iets waar ik trots op ben.”
Waarin zou je jezelf graag verder willen ontwikkelen?
”Ik zou mij graag verder willen ontwikkelen in ‘leiding geven op een efficiëntere manier’ en op het gebied van patisserie.”
Welk advies zou je willen geven aan iemand die overweegt om in de keuken te gaan werken of om een opleiding tot kok te gaan volgen?
”Kies er alleen voor als je hart écht bij de keuken ligt. Probeer je zoveel mogelijk te ontwikkelen door vragen te stellen aan andere collega’s, zowel in de keuken als daarbuiten.”
Julian’s favoriete…
- Culinaire bestemming: “Qua land is dat zeker Italië! Als ik een restaurant moet kiezen is dat ’t Nonnetje in Harderwijk.”
- Ingrediënt: “Favoriete keuken is de Italiaanse keuken. Mijn favoriete gerecht is spaghetti vongele of gewoon een heerlijke schaal oesters en mijn favoriete ingrediënt is knoflook.”
- Chef/voorbeeld/inspiratie: ”Chef: Massimo Bottura & Michel van der Kroft. Voorbeeld en inspiratie vind ik lastig want dat zijn er heel veel, iedereen kan namelijk een inspiratiebron zijn. Verder haal ik mijn inspiratie graag uit de natuur.”
Julian zijn passie voor koken van dichtbij meemaken?
Bluefinger Restaurant is 7 dagen per week geopend.
Kom genieten van een relaxte lunch of een heerlijk 3-gangen diner!