
met Maarten Nahuijs
Wie zijn de gezichten achter de prachtige gerechtjes? Waarom hebben ze voor dit vak gekozen en waar halen ze hun inspiratie vandaan? In deze rubriek gaan we in gesprek met onze keukenbrigade. Vandaag de beurt aan Chef de partie Maarten Nahuijs!
Wanneer en hoe kwam je erachter dat je graag in de keuken wilde werken?
“Vroeger – toen ik nog een klein jochie was – vond ik het altijd leuk om met mijn moeder te koken en te bakken. Ik denk dat dat wel mijn grootste inspiratiebron was. Verder wist ik ook niet welke opleiding ik wilde doen, dus ben ik de koksopleiding gaan doen.”
Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?
“Ik begon in 2018 als stageloper bij een ander hotel in Putten. Hier kreeg ik ook een bijbaantje als afwasser aangeboden, dit heb ik gedaan. Later kwam Julian hier ook werken en hij heeft me toen meer in de keuken mee laten lopen, waardoor ik uiteindelijk een hele zomer in de keuken heb gewerkt. Het volgende schooljaar ben ik van BOL naar BBL gegaan en mocht ik bij hetzelfde hotel blijven. Hier heb ik verder ook nog met Jarco en Marco gewerkt. In 2019 haalde ik mijn diploma, waarna ik een fulltime contract kreeg tot 2021. Na een tussenjaar ben ik afgelopen december 2022 bij Lumen begonnen.”
Wanneer ben je tevreden over je werk? Waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?
” Als de mensen / gasten om mij heen ook tevreden zijn.”
Wat maakt het voor jou leuk om bij Lumen / Bluefinger te werken?
“Dat elke dag verschillend is. Soms koken we voor een wedstrijd, een andere dag maken we buffetten klaar en weer een andere dag is er een groepje die graag 3-gangen wil dineren. Ook is ene dag is beter dan de ander. Als elke dag perfect was zou het ook niet leuk zijn.”
Waarin zou je jezelf graag verder willen ontwikkelen?
“Niet iets specifieks. In de keuken ben je namelijk nooit uitgeleerd. Elke dag ontwikkel je jezelf, op welke manier dan ook.”
Welk advies zou je willen geven aan iemand die overweegt om in de keuken te gaan werken of om een opleiding tot kok te gaan volgen?
“Dat je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken, vragen te stellen of in je vinger te snijden. Dit zijn allemaal leerprocessen.”
Maarten’s favoriete…
- Culinaire bestemming: “Ik heb één keer in een sterrenrestaurant gegeten. Sinne, in Amsterdam. Een erg unieke ervaring!”
- Ingrediënt: “Chocolade! Wat je daarmee kunt doen is oneindig.”
Chef / voorbeeld / inspiratie “Julian Kamp en Marco Dijkhuizen. Van hun heb ik toch wel echt het meeste geleerd en ik ben hun best wel dankbaar. Mede dankzij hun kan ik doen wat ik nu doe.”
Maarten zijn passie voor koken van dichtbij meemaken?
Bluefinger Restaurant is 7 dagen per week geopend.
Kom genieten van een relaxte lunch of een heerlijk 3-gangen diner!
Reserveer een tafeltje