Teamtalk!

met Astrid Schuurman

Lianne Huijgen
10/13/2023

Wie zijn de gezichten achter Lumen Hotel & Events? En hoe is het eigenlijk om bij Lumen te werken? In de rubriek “Collega in beeld” zetten we onze medewerkers in de spotlights! Deze keer: Astrid Schuurman, Hotel Manager bij Lumen.

Wanneer en hoe kwam je erachter dat je graag in een hotel wilde werken?
‘’De hospitality branche sprak mij op vroege leeftijd al aan. Op mijn dertiende, kreeg ik een bijbaan in de snackbar, bediening en keuken van een camping. Ik kon daar al goed mijn gastvrijheid toepassen. Mijn interesse lag toen vooral in food & beverage.’’

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond (wat heb je gestudeerd, hoelang al bij Lumen, etc.)
‘’Ik ben destijds begonnen met MBO Facilitaire Dienstverlening op het Landstede in Zwolle. Toen bestond Lumen nog niet. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages gehad, maar food & beverage en het eventgedeelte sprak mij het meeste aan. Na deze studie heb ik de HBO studie Hotel- en Eventmanagement gevolgd op Hogeschool Tio in Hengelo. Na een aantal stages was ik blij verrast over de functie Front Office en alles wat erbij komt kijken om een hotel te runnen.

Inmiddels ben ik al 12,5 jaar werkzaam bij Lumen! Een mooie mijlpaal die we afgelopen jaar gevierd hebben. Ik werd samen met mijn collega Wendy verrast met een grote taart, waar we met alle collega’s van genoten hebben. Ik heb de start van het hotel meegemaakt en vanaf 2011 t/m nu heb ik fantastische ervaringen opgedaan binnen het bedrijf. Ik heb veel mensen mogen leren kennen, van gasten tot personeel/collega’s.’’

Wat doe je graag in je vrije tijd?
”Zoals velen van ons is ook mijn agenda goed gevuld! Naast mijn baan ben ik druk met onze zoon Luca (3) en dochter Loïs (9 maanden). Daarnaast volleybal ik twee keer in de week (competitie) en zit ik nog in de technische commissie van de volleybalvereniging. Verder hou ik enorm van mijn sociale leven. Ik ga graag op stap, uit eten, naar het terras of een avond naar de kroeg. Ik ben ook gek op een festival!”

Wanneer ben je tevreden over je werk? Waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?
”Ik krijg enorm veel energie van personeel die met veel plezier naar hun werk gaan en met een voldaan gevoel de deur uit lopen. Heel cliché, maar ik ben ook heel tevreden wanneer onze gasten dat zijn, bijvoorbeeld wanneer de kamers helemaal in orde en naar wens zijn. Ik krijg ook een voldaan gevoel wanneer ik mijn budget haal natuurlijk.”

Wat maakt het voor jou leuk om bij Lumen te werken?
”De sfeer binnen dit bedrijf is altijd goed! Iedereen kan en mag zichzelf zijn en geen werkdag is hetzelfde.”

In welk hotel zou je graag nog eens willen overnachten en waarom?
”Ik heb altijd geroepen dat ik ooit wil overnachten in Burj Al Arab, een ontzettend luxe hotel aan de kust in Dubai. Een hotel waar het personeel daadwerkelijk alles voor je doet. De hoge prijs, €2000 voor één nacht, maakt het iets minder aantrekkelijk.”

Als je zelf een hotel boekt, waar let je dan op?
”Allereerst boek ik altijd rechtstreeks bij het desbetreffende hotel, dit scheelt het hotel commissie. Tijdens de boeking let ik op vriendelijkheid en alertheid. Verder vind ik het natuurlijk erg belangrijk hoe het hotel eruit ziet en of de locatie mij aanspreekt. En ik ben degene die de kleine lettertjes leest, zoals de parkeergelegenheid bij het hotel en de toeristenbelasting.”

Op welk bereikte resultaat of prestatie bij Lumen ben je trots?
”Er zijn enorm veel mooie resultaten behaald met betrekking tot gemiddelde kamerprijzen, bezetting en omzet, dan denk je wel even: ‘Dit hebben we goed geregeld met elkaar!’ Dit geldt ook wanneer collega’s last minute ziek worden. Het is dan soms even een puzzel om dit op te lossen, maar het lukt ons altijd om onze gasten te helpen en alle reserveringen te verwerken. Ook blijf ik enorm trots op het product en de service die wij bieden. In het verleden heb ik ook regelmatig, samen met al het personeel, meegeholpen met grote evenementen en dat was waanzinnig!”

Wat is je grootste blunder bij Lumen?
”Ik heb ooit één grote blunder gemaakt, waar ik mij nog steeds voor schaam. Eens in de zoveel tijd worden de leidingen gespoeld van kamers die even niet gebruikt zijn. Hierdoor kan er geen legionella in de leidingen ontstaan. Ik had braaf de kranen opengezet, maar nadien niet meer dichtgedraaid…”

Waarin zou je jezelf nog graag verder willen ontwikkelen?
”Momenteel zijn we nog druk in de overgang naar een nieuw PMS systeem, hierin worden de hotelreserveringen gedaan. Bij dit proces komen er veel ICT termen naar voren, zoals sockets, SPF records, details over interfaces, servers enz. Automatisering is de toekomst dus wellicht goed om mezelf hier verder in te ontwikkelen.”

Welk advies zou je willen geven aan iemand die overweegt om in een hotel / in de horeca te gaan werken?
‘’Doen! Er zijn veel medewerkers weggegaan bij Lumen, die achteraf spijt hebben en graag terug wilden komen. De sfeer in de horeca blijft uniek! Een bijzondere plek om te werken.”

Op zoek naar een comfortabele overnachting?

Astrid en haar collega’s helpen je graag verder
Lumen Hotel & Events is 7 dagen per week geopend.
Kom genieten van een fijn verblijf in een van onze hotelkamers. 

 

Blijf op de hoogte: schrijf je in voor onze nieuwsbrief!