
met Jordi Knopert
Wie zijn de gezichten achter Lumen Hotel & Events? En hoe is het eigenlijk om bij Lumen te werken? In de rubriek “Teamtalk” zetten we onze medewerkers in de spotlights! Deze keer: Jordi Knopert, Eventmanager bij Lumen.
Wanneer en hoe kwam je erachter dat je graag in de eventbranche wilde werken?
”Ik ben er een beetje ingerold. Het was geen bewuste keuze om in deze branche aan de slag te gaan maar het bevalt erg goed. Ik ben een sociaal persoon en hospitality zit in mij. Deze aspecten zijn erg van belang in deze branche en daardoor past het goed bij mij.”
Kun je wat meer vertellen over je achtergrond (wat heb je gestudeerd, hoelang werk je al bij Lumen, etc.)
”Ik heb de middelbare hotelschool gedaan op het Deltion College in Zwolle. Omdat ik nog graag een HBO-opleiding wilde doen heb ik hierna op het Windesheim Bedrijfskunde gestudeerd. Inmiddels werk ik al tien jaar bij Lumen in verschillende functies. Ik ben gestart als operationele coördinator, toen ben ik Banqueting Manager geweest en nu ben ik Event/Operationeel Manager.”
Wat doe je graag in je vrije tijd?
”Ik heb een sportieve mindset en ben graag in beweging, het liefst elke dag. Ik fiets twee á drie per week op mijn racefiets, hardloop één keer per week en de overige dagen ga ik wandelen. Als er maar km’s gemaakt worden. Ik hou ervan om op een sportieve manier uitgedaagd te worden. Ik fiets bijvoorbeeld met een vriend elke maand een Gran Fondo van 100 km of langer. We zitten inmiddels al op 52 maanden. Verder ben ik graag met vrienden, familie en hou ik ervan om culinair te genieten in de horeca.”
Wanneer ben je tevreden over je werk? Waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?
”Iedereen die in de hospitality werkt zal het herkennen, blij en tevreden worden van gasten die het naar hun zin hebben. Ik haal veel voldoening uit een goed georganiseerd event waarbij alles klopt voor zowel de gast als mijn collega’s. Dit geeft mij ontzettend veel energie.”
Wat maakt het voor jou leuk om bij Lumen te werken?
”De diversiteit van de werkdagen. Geen dag of event is hetzelfde en de werkomgeving van Lumen verveeld voor mij nooit!”
Op welk bereikte resultaat of prestatie bij Lumen ben je trots?
”Dat zijn toch wel de grootste events van +/- 1000 personen. Ik heb dan vooraf gezonde spanning maar als het goed verloopt geeft dit veel voldoening. Voorbeelden van deze grote events zijn het personeelfeest van het Deltion College in Zwolle met 2000 gasten of de grote charity diners van sPECtakel met +/- 400 gasten en veel bekende artiesten.”
Waarin zou je jezelf nog graag verder willen ontwikkelen?
”Ik denk dat je nooit uitgeleerd bent en ik vind dat je iedereen mag stimuleren om te ontwikkelen. Is het niet jezelf dan wel de collega’s om je heen.”
Welk advies zou je willen geven aan iemand die overweegt om in de horeca/eventbranche te gaan werken?
”Als je niet van een standaardbaan houdt, ga het ontdekken!”
Jordi’s favoriete…
- Drankje: Wijn!
- Gerecht: Oesters en/of rundertartaar.
- Vakantiebestemming: Mooiste vakantie bestemming was Zuid-Afrika en mooiste continent toch wel Azië.
- Hotel: Geen voorkeur, liever een Airbnb.
- Restaurant: Geen vast restaurant, mijn voorkeur gaat uit naar elke keer iets nieuws proberen.