
met Lisa Habers
Wie zijn er eigenlijk verantwoordelijk voor die strak ingedekte tafels en het serveren van de mooiste gerechten en bijpassende wijnen? In deze rubriek zetten we onze horeca toppers in de spotlights! Vandaag de beurt aan bedieningsmedewerker Lisa!
Wanneer en hoe kwam je erachter dat je graag in de horeca wilde werken?
“Een vriendin van de hockey werkte al bij Lumen en zei dat het heel leuk en gezellig werk was en toen ben ik in de horeca gaan werken.”
Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?
“Ik heb eerst de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan. Toch leek het mij altijd al leuk om in de horeca te werken en dingen te organiseren, dus daarom ben ik daarnra de opleiding Leisure & Hospitality gaan doen. Daarnaast werk ik nu inmiddels een jaar bij Lumen Hotel & Events.”
Wanneer ben je tevreden over je werk? Waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?
“Ik ben tevreden over mijn werk als de gasten met een goed gevoel naar huis gaan. Daar probeer ik zelf een bijdrage aan te leveren door goed naar hun wensen te luisteren en hieraan tegemoet te komen, en regelmatig te vragen of ik nog iets voor ze kan betekenen.”
Wat maakt het voor jou leuk om bij Lumen / Bluefinger te werken?
“Het team is heel gezellig en je kunt hier veel leren. Zo heb ik geleerd om voor grote groepen te staan, voor mezelf op te komen en dat het niet erg is om fouten te maken.”
En wat doe je graag in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hockeyen en te sporten. Ook vind ik het leuk om drankjes te doen met vrienden en familie.”
In welk restaurant zou je absoluut nog eens willen eten en waarom?
“Ik heb niet perse een restaurant waar ik nog graag zou willen eten, ik vind het gewoon leuk om bij kleine gezellige tentjes te eten.”
Waar ben je trots op?
“Het behalen van mijn MBO diploma.”
Waarin zou je jezelf graag verder willen ontwikkelen?
“De opleiding die ik volg. Tijdens mijn stage hier heb ik ook meegelopen met de receptie, hier zou ik graag nog meer over willen leren.”
Welk advies zou je willen geven aan iemand die overweegt om in een restaurant te gaan werken of om een opleiding in de horeca te gaan volgen?
“Gewoon doen, als het toch niks voor jou is kan je altijd stoppen.”
Lisa’s favoriete…
Culinaire bestemming: “Spanje! Daar krijg ik écht vakantiegevoel en kun je heerlijk aan het strand liggen.”
Favoriete restaurant: “Blue Sakura of een goed Italiaans restaurant”
Favoriete drankje en gerecht: “Italiaans eten en Ice Tea.”
Zin in een culinaire avond?
Laat je in de watten leggen door Lisa en haar collega’s!
Bluefinger Restaurant is 7 dagen per week geopend.
Kom genieten van een relaxte lunch of een heerlijk 3-gangen diner!