Vijf vragen aan...

De directie van Lumen

Laura Boon
5/3/2021

10 jaar Lumen. Een mijlpaal om met recht trots op te zijn en een mooie gelegenheid om de twee oprichters van dit succes eens het woord te geven. Waar Chris met enige regelmaat zichtbaar is, “verschuilt” zijn compagnon Patrick zich veelal achter de excel documenten. Van samen in de studieboeken op de hotelschool naar het runnen van een succesvol hotel.  We vroegen de heren naar hun leukste herinneringen en ambities voor de toekomst.

“Wilde je vroeger als 10-jarig jongetje altijd al directeur van een hotel worden, laat staan 3? Of had je hele andere ambities?”

Chris: ‘Tot dat ik daadwerkelijk naar de hotelschool ging wilde ik kok worden. Na de hotelschool had ik een internationale hotelmanagers positie op het oog. Daar ben ik een eind mee gekomen zij het dat het niet met het buitenland als standplaats is geworden. Uiteindelijk zag ik het zelf ondernemen als de optimale manier om een eigen stempel te drukken op wat je aanbiedt – creëert. Dat het schaalgrootte moest hebben – had ik altijd wel op mijn lijstje staan.’

Patrick: ‘Mijn opa had vroeger een hotel in de Achterhoek. de dynamiek in dat bedrijf heeft me van jongs af aan aangesproken, maar echt de ambitie om zelf ondernemer te worden was er toen nog niet. Na het afronden van de hotelschool heb ik veel rondgereisd, ook met Chris. Ik vind het vooral leuk om veel van de wereld te zien en in een hotel werken kan in principe overal.’

“Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar, is er iets wat je achteraf gezien anders had willen doen?”

Chris: ‘We hebben economisch zware tijden gekend – sommige investeringen hadden we kunnen uitstellen om wat makkelijker door deze periodes heen te komen. Van wat we verzonnen, gedaan en gemaakt hebben kan ik mij geen echte bloopers van herinneren.’

Patrick: Het was eigenlijk pas tijdens de bouw van het hotel dat we de keuze maakten om de toiletten separaat van de badkamers te houden, omdat dit bouwtechnisch zo uit kwam. Achteraf gezien is dat juist een hele goede keuze geweest. Ik kan zo gauw niet iets bedenken wat ik juist anders had willen doen.’

“Wat is je leukste herinnering/anekdote uit de afgelopen 10 jaar?”

Chris: ‘De leukste ervaringen waren toch die momenten als Lumen vol in bedrijf was; momenten als de avond na het winnen van de beker door PEC Zwolle, de bruisweken of het medewerkersfeest van Deltion met meer dan 1.500 personen. Ook de opening van het hotel was een bijzonder moment iets waar je jaren naar toe hebt gewerkt. Als je dan samen de laatste (schoonmaak) loodjes hebt gehad en het hotel zo is geworden als je voor ogen had is dat een fantastisch gevoel.’

Patrick: ‘De mooiste herinnering is de dag voor de officiële opening. Op die avond waren alle medewerkers van de bouw met hun partners aanwezig en bleven ook proefslapen. De meeste mensen waren zo’n 7 maanden hier aan de slag geweest en konden het eindresultaat van wat toch ook een beetje “hun” hotel was geworden nu ook aan het thuisfront laten zien.  Onwijs leuk om alle reacties te horen. Typerend voorbeeld is dat een van de supervisors van het installatie bedrijf niet tevreden was over de temperatuur van het warme water ( nadat hij gedoucht had) Zodra hij het ontbijt had genuttigd is hij naar de technische ruimte gegaan om nog wat aan te passen.

“Welk succes ben je het meest trots op?”

Chris: ‘Dat er een team staat dat trots is op Lumen, dat er is als ze er moeten zijn, dat werkt tot dat alle gasten lyrisch weer zijn vertrokken.

Patrick: ‘Dat we een gezond en succesvol hotel hebben neergezet.’

“Waar staat Lumen over 10 jaar, als we het 20-jarig jubileum vieren? Zijn er nog wensen? Ambities voor de toekomst?”

Chris: ‘Over 10 jaar is Lumen zonder twijfel een begrip geworden in de Regio – waar iedereen wel een keer geweest is en dus dé plek waar je afspreekt en je gasten onderbrengt. Het kan maar zo dat er tegen die tijd een Lumen zusje bestaat.

Patrick: ‘Zoals Chris al aangeeft, het zou mooi zijn als Lumen in de toekomst een zusje krijgt.’

Blijf op de hoogte: schrijf je in voor onze nieuwsbrief!