In de historische stad Zwolle vind je de combinatie van het Hanzeverleden en de bruisende binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je verschillende culturele en culinaire mogelijkheden. Niet zo gek dus dat Zwolle een steeds populairdere bestemming wordt! Zowel voor reizigers uit buurlanden Duitsland en België maar ook voor lokale toeristen is de Overijsselse hoofdstad van een perfecte uitvalsbasis om in Nederland op vakantie te gaan.

Wil jij Zwolle ontdekken en ben je benieuwd naar de leukste activiteiten? Lumen Hotel & Events is de ideale startlocatie om de regio Zwolle te verkennen, gebruik onze tips om er voor te zorgen dat jij de leukste 48 uur in Zwolle zult beleven.

Dag 1:
10.30 uur – Welkom in Zwolle! Aankomst bij Lumen Hotel & Events. De gereserveerde kamers zijn vanmiddag om 14.00 uur gereed, gelukkig kan er wel vast worden ingecheckt en de spullen kunnen worden achtergelaten in het bagagedepot. De omgeving van Zwolle kun je het beste ontdekken per fiets. De fietsvoorzieningen in en rondom de stad zijn van hoge kwaliteit, het is dan ook niet voor niets dat Zwolle is uitgeroepen tot “fietsstad 2014”. Geen fiets mee? Geen probleem, Lumen Hotel Zwolle biedt de mogelijkheid om fietsen (stadsfietsen of e-bikes) te huren. Maar allereerst moet er natuurlijk een lekkere maaltijd genuttigd worden om zo energie te krijgen voor een mooie eerste dag in Zwolle.

Lumen Hotel & Events > Binnenstad Zwolle:
🚲 10 minuten – 3.1 km
🚕 11 minuten – 3.4 km
🚶  35 minuten – 2.8 km

11.00 uur – In de binnenstad van Zwolle kun je heerlijk en gezond brunchen en lunchen. Op de verschillende menukaarten kun je van alles vinden. Van lekkere frisse bowls tot lekkere broodjes en streekeigen lekkernijen zoals ambachtelijke Zwolse mosterdsoep.

13.00 uur – Lekker gegeten? Mooizo! Dan is het nu tijd om iets te ondernemen. In de binnenstad van Zwolle wandel je zo naar de culturele parel van de stad: Museum de Fundatie. Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Helemaal bovenin de fundatie, in het eivormige dak, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de oude stad.

15.00 uur – Wanneer je in Zwolle bent kun je de mooiste boekenwinkel van Nederland eigenlijk niet overslaan: ‘Waanders in de Broeren’. Je wandelt binnen 10 minuten van de Fundatie naar deze prachtige boekenwinkel. Hier kan je winkelen of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

15.30 uur – Na dit rondje cultuur de dag nog even sportief afsluiten? Beklim dan De Peperbus op de Ossenmarkt. Vanaf de Peperbustoren heb je een prachtig uitzicht over de Hanzestad. Het is even een klim, maar dat is het meer dan waard! In één oogopslag overzie je de hele binnenstad. Heb je na deze klim nog tijd over? Ga een lekker taartje eten bij de Gillende Keukenmeiden.

16.30 uur – Even lekker borrelen in de binnenstad? Breng dan eens een bezoekje aan het Wijnhuis of Wijnbar OAK. Na een heerlijk wijntje of een verrassend speciaal biertje ben je binnen 10 minuten weer bij Lumen Hotel & Events. Tijd om even lekker op te frissen op de hotelkamer met de producten van Rituals.

18.30 uur – Tijd voor een heerlijk diner! En wat is er nou beter dan na een uitgebreid diner inclusief wijnarrangement heerlijk onder de wol kruipen in een naastgelegen hotelkamer? Dan kan! Geniet van een heerlijk uitgebreid 5-gangen diner bij het intern gelegen Bluefinger Restaurant en laat je in de wattenleggen door de professionele gastheren en dames. Naast heerlijke gerechten hebben ze bij Bluefinger ook heerlijke zelfgemaakte bonbons die je móét proeven!

21.30 uur – Sluit je avond af door na het diner heerlijk nog even relaxen in de lounge van het Hotel onder het genot van één van de vele koffiespecialiteiten!

Dag 2

10.00 uur – ’s Ochtends heerlijk ontbijten en klaar voor een nieuwe dag om Zwolle te ontdekken! Daarom gaan we rustig verder en adviseren wij jou om eens een rondvaart door de Zwolse wateren te doen. Via het water zul je een hele andere kant van Zwolle zien. Krijg je geen genoeg van het water? Vanuit Zwolle kunnen er tochten gemaakt worden richting Dalfsen, Ommen, Hasselt en richting natuurgebied “Nationaal Park De Weerribben-Wieden”.

12.30 uur – Na een heerlijke ochtend op het water is het tijd om te lunchen! Bijvoorbeeld een broodje bij Vito’s op de grote markt of een heerlijke salade bij Brownies&Downies in de Diezerstraat.

13.30 uur – Tijd om te winkelen! In Zwolle kun je zeven dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten. De winkelstraten liggen rond de Diezerstraat; de Luttekestraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt. En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

17.00 uur – Heerlijk uiteten. In Zwolle weten ze wel wat lekker eten is. Waar heb je zin in? Sushi? Bij Blue Sakura kun je heerlijk eten én zit je in een prachtige locatie, een kerk! Zin in een goede hamburger? Denk dan eens aan Ingeburgerd op de Nieuwe Markt.

20.00 uur – Sluit de avond af in een echte Zwolsche kroeg. Zo kun je gezellig zitten bij de vier jaargetijden, het refter of bijvoorbeeld Cafe de Hete Brij.  Barhoppen in Zwolle, knus en gezellig! Dit zal een gezellige afsluiter zijn voor jou 48 uur in zwolle!

Op de hoogte blijven?

Ik wil me graag inschrijven voor